Inbraakwerende rolluiken: Wat je moet weten

Inbraakwerende rolluiken zijn een populaire keuze geworden voor huiseigenaren die op zoek zijn naar extra veiligheid en gemoedsrust. Deze rolluiken bieden niet alleen bescherming tegen inbraakpogingen, maar bieden ook andere voordelen, zoals zonwering en geluidsisolatie. In dit artikel zullen we dieper ingaan op enkele belangrijke aspecten van inbraakwerende rolluiken.

Zijn rolluiken altijd inbraakwerend?

Een veelvoorkomende misvatting is dat alle rolluiken automatisch inbraakwerend zijn. Hoewel rolluiken in het algemeen een zekere mate van beveiliging bieden, zijn specifieke inbraakwerende rolluiken ontworpen met extra functies en materialen om inbraken te voorkomen. Het is belangrijk om bij de aanschaf van rolluiken specifiek te kijken naar de inbraakwerendheid en de beveiligingsfuncties die ze bieden.

Kosten voor inbraakwerende rolluiken

De kosten voor inbraakwerende rolluiken kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het materiaal, de grootte van de rolluiken, het bedieningssysteem en eventuele extra opties zoals zonwering of geluidsisolatie. Over het algemeen ligt de prijs van inbraakwerende rolluiken tussen de €750 en €900, maar ze bieden waardevolle bescherming voor jouw huis en kunnen op lange termijn kosten besparen door inbraakpogingen te voorkomen.

Voordelen van beveiligde rolluiken

Naast de belangrijkste functie van inbraakpreventie bieden beveiligde rolluiken ook verschillende andere voordelen. Ze kunnen helpen bij het reguleren van de temperatuur en het verminderen van energiekosten door thermische isolatie. Daarnaast bieden ze privacy en bescherming tegen nieuwsgierige blikken. Bovendien kunnen ze geluidsisolatie bieden, waardoor een rustigere en comfortabelere binnenomgeving ontstaat.

PKVW-keurmerk voor rolluiken

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk dat wordt toegekend aan producten en woningen die voldoen aan de veiligheidseisen van de politie. Voor rolluiken betekent het PKVW-keurmerk dat ze zijn getest en goedgekeurd op hun inbraakwerendheid en andere veiligheidskenmerken. Bij het kiezen van inbraakwerende rolluiken is het raadzaam om te zoeken naar rolluiken met het PKVW-keurmerk om ervoor te zorgen dat je investeert in producten van hoge kwaliteit en betrouwbare beveiliging voor jouw huis.