Rolluiken elektrisch maken

Je kunt het comfort in je huis aanzienlijk verbeteren door een handmatig bediend rolluik om te zetten naar elektrisch. Geen gedoe meer met een rolband of een stang om het rolluik te openen of te sluiten. Met een elektrisch rolluik kun je gemakkelijk vanuit je stoel de rolluiken bedienen met een afstandsbediening. Lees verder en ontdek of het elektrisch maken van rolluiken iets voor jou is.

Verschillende bedieningen

Als je ervoor kiest om rolluiken elektrisch te maken heb je de keuze uit verschillende bedieningsmogelijkheden.

Wandschakelaar

Een traditionele manier om elektrische rolluiken te bedienen, vaak geïnstalleerd naast de deur of op een strategische locatie binnen.

Afstandsbediening

Een handige optie waarmee je de rolluiken vanaf elke gewenste locatie binnen of buiten het huis kunt bedienen, zonder dat je fysiek naar de schakelaar hoeft te gaan.

Domotica

Een geavanceerde vorm van bediening waarbij de rolluiken kunnen worden geïntegreerd in een smart home systeem. Hiermee kun je de rolluiken automatiseren en bedienen via een app op je smartphone of via spraakopdrachten.

Voordelen elektrisch rolluik

  • Gemak: Met elektrische rolluiken hoef je niet handmatig aan de rolluikband te trekken of aan een koord te trekken, waardoor het openen en sluiten van de rolluiken veel gemakkelijker wordt.
  • Veiligheid: Elektrische rolluiken kunnen worden voorzien van sensoren die automatisch sluiten bij detectie van ongewenste activiteiten, waardoor ze een extra laag beveiliging bieden voor je huis.
  • Energiebesparing: Goed geïsoleerde elektrische rolluiken kunnen helpen bij het reguleren van de temperatuur in huis, waardoor je energiekosten kunt verlagen door warmteverlies in de winter te verminderen en het binnen koel te houden tijdens warme zomerdagen.

Prijs voor elektrische rolluiken

De prijs voor elektrische rolluiken kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de rolluiken, het materiaal waarvan ze zijn gemaakt, het merk en de functionaliteiten zoals bedieningsopties en beveiligingsfuncties. Een goede richtlijn om aan te houden is dat de prijs start vanaf €80,-

Hierbij moet je dan wel zelf voor de montage zorgen. Dus handigheid en technische kennis is daarbij vereist? Je kan er ook voor kiezen om het uit te besteden aan een vakman.